Håltagning och sågning i betong

Upptäck vår enastående håltagning tjänst – perfekt för dina byggprojekt i Stockholm!

KLEAA VVS är din pålitliga partner för professionell och pålitlig hålltagning eller sågning i alla olika hårda material. Vi är specialister inom detta område med mångårig erfarenhet och erbjuder skräddarsydda lösningar för just dina behov!

Snabbhet är något som kännetecknar oss. Oavsett om du arbetar med storskaliga konstruktioner eller mindre renoveringar, så är vi här för att underlätta för dig och säkerställa
att ditt projekt når sina mål! Så snabbt som möjligt i hela Stockholm!

Vi förstår att varje projekt är unikt och kräver skräddarsydda lösningar. Vårt team av hålltagare kommer att samarbeta med er för att förstå era specifika behov och målsättningar. Vi tar hänsyn till faktorer som material, dimensioner och estetiska krav för att säkerställa att håltagningen utförs så exakt som det är möjligt enligt era önskemål.

Håltagning och sågning process

Håltagning och sågning är processer som används för att skapa öppningar eller skära igenom konstruktioner, huvudsakligen av betong, men även genom tegel eller hårda stenar!

 

Dessa tekniker används inom olika områden bygg- och konstruktionsindustrin, exempelvis för VVS-installationer, rör och elinstallationer och andra relaterade områden. Här är en beskrivning av de två metoderna vi använder:

Sågning

Sågning används för att skära igenom befintliga konstruktionsytor. Det kan vara för att ta bort eller ändra betongsektioner, skära nivåer eller skapa utrymme för installation av nya komponenter, eller helt enkelt göra öppningar i materialen.

Det finns olika typer av sågning i betong, inklusive:

nVäggsågning: Denna metod innebär att man skär genom väggar för att skapa öppningar eller ta bort sektioner. Väggsågning kan användas för att skapa dörr- och fönsteröppningar, för att installera ventilationssystem eller för att ta bort delar av en vägg. Kan göras med stort djup.

Golvsågning: Metoden innebär att vi använder en såg på hjul som skjuts och dras över golv för att åstadkomma önskvärt resultat. Resultatet kan vara öppningar i betongen, sänkningar av gol eller öppningar/diken för rörläggning.

Håltagning i betong

Håltagning innebär att skapa hål i hårda material. Det kan vara för att installera ventilationssystem, rördragningar, kablar, eller för att göra öppningar för dörrar och fönster i betongväggar och -golv.

Håltagning kan utföras med hjälp av olika verktyg och metoder som:

Kärnborrning: Detta är en vanlig metod där en roterande borr används för att skapa hål i betongen. Borrkronor med diamantsegment används för att skära igenom betongen och skapa det önskade hålet. Kärnborrning används ofta för att göra större och djupare hål. Görs vanligen med vatten, men även torrt!

Sömborrning: Ett flertal borrhål i följd efter varandra görs för att skapa större öppningar. Både runda och rektangulära.

Handsågning innebär att vi manuellt, med hjälp av starka elektriska sågar, skapar öppningar i såväl vägg som golv. Bra praktisk åtkomst och för att arbetet är snabbt och rent, förordas arbetet av många.